کتاب تکامل یک معامله گر ۱- هنر تسلط بر خود

“Evolution of a Trader: The Art of self-mastery”

نویسنده: سید محمود حسینی

کتاب هنر تسلط بر خود نوشته سید محمود حسینی است. این کتاب در ۱۲ فصل و  ۱۷۴ صفحه توسط نشر آراد چاپ و منتشر شده است.

کتاب هنر تسلط بر خود در خصوص یک موضوع بسیار مهم و حیاتی برای همه و بویژه برای معامله گران بازارهای مالی بحث می کند. این موضوع حیاتی، همانطور که از نام کتاب مشخص است به ضرورت و نحوه کسب آرامش و تسلط بر خود می پردازد. اینکه آرامش برای معامله گر و ترید کردن چقدر مهم است.

هر شخصی که مدتی پشت نمودارهای بازار نشسته و می داند که برای کسب موفقیت در بازار یکی از مهمترین ملزومات، تسلط بر خود و حفظ آرامش است. اول اینکه این آرامش به او در دیدن و تفسیر و تحلیل اطلاعات بازار بسیار کمک می کند و هم اینکه مانع از تشدید استرس در فرد می شود.

به عبارت دیگر، معامله گر بازارهای مالی به خوبی می داند به آنچه بیش و پیش از همه نیاز دارد آرامش و تسلط بر خود است. زیرا او هر آنچه می آموزد در سایه تسلط بر خود است. یعنی، تسلط بر خود در معامله گری لازمه موفقیت مستمر در بازارهای مالی است.

آنچه واضح است اینکه آرامش یک مسئله درونی است. اگر کسی به این هنر دست پیدا کند که چگونه پشت چارت بازار های مالی آرامش خود را حفظ نموده و بر خود مسلط باشد؛ هیچ عامل بیرونی نمی تواند تسلط معامله بر خودش را مختل کند و او را دچار تشویش و نگرانی نماید که شروع شکست است.

عنوان کامل این کتاب، تکامل یک معامله گر، هنر تسلط بر خود  است. همانطور که از نام کامل آن برمی آید، مباحث مطرح شده در این کتاب یک گام اساسی برای تکامل و رشد در حوزه معامله گری است. مباحثی که کاملا درونی است و فرد را در تسلط بر خود و کسب آرامش بویژه در حوزه فعالیت در بازارهای مالی توانمند می سازد.

در این کتاب به مواردی اشاره شده است که از دید عموم معامله گران مبتدی و نیمه حرفه ای پنهان مانده است و ریشه بسیاری از مشکلات آنهاست و کسی که به یک معامله گر حرفه ای تبدیل نمی شود مگر اینکه این موارد را رعایت نماید.

در ادامه بخشی از مقدمه این کتاب که سومین کتاب منتشر شده از سید محمود حسینی است را می خوانید.


این کتاب را از اینجا تهیه کنید.

فهرست

هنر تسلط بر خود

مقدمه

فصل اول:    علم روانشناسی و معامله گر

فصل دوم:   خشت اول

فصل سوم:  خطری به نام جبران

فصل چهارم: ناظر یا طرفدار

فصل پنجم: ریسک پذیری

فصل ششم: مسئولیت پذیری

فصل هفتم:  پارادایم

فصل هشتم: عادت

فصل نهم:   استراتژی جامع فردی 

فصل دهم:   تفکر سیستمی

فصل یازدهم: نظام باورهای جدید

فصل دوازدهم: از دانستن تا خواستن

این کتاب را از اینجا تهیه کنید.

مقدمه

نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود

مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد (سعدی)

هر دستاوردی نیاز به تلاش دارد. این تلاش می تواند در حوزه اندیشه باشد یا اقدام عملی. اما بهترین تلاش آن است که پشتوانه فکری داشته باشد. راه را بدانیم، به مشکلات آگاه باشیم و آنچه لازم است را با جدیت انجام دهیم. استمرار در کار اگر اهمیتی بیشتر از بقیه بخش ها نداشته باشد کم اهمیت تر نیست.

همه ما در ذهن خود افکار و آمالی داریم که انگیزه حرکت را به ما می دهند. اما بسیاری از آنها صرفا انگیزه نمی دهند بلکه جهت حرکت را نیز مشخص می کنند. مثلا اگر نیاز به خرید داشته باشیم هم انگیزه و اجبار داریم و هم جایی که باید برویم کاملا مشخص است. گاهی حس می کنیم که باید بیرون از خانه برویم و حال و هوایی تازه کنیم. در اینجا هر جایی می تواند مقصد ما باشد؛ از طبیعت گرفته تا خانه دوست. با توجه به این مثال، افکار و ایده های یک معامله گر از نوع اول است. هم انگیزه و اجبار دارد، هم مسیر را مشخص می کند و هم چگونه طی مسیر را.

در کتاب پیش رو مطالبی بیان شده است که باید با آنها برای کسب هنر تسلط بر خود آشنا بشویم. در هر فصل با یکی از آنها آشنا خواهیم شد که بسیاری از معامله گران با آنها دست به گریبان هستند و انگیزه و سمت و سوی حرکت خود را از آنها می گیرند. افکاری در ظاهر درست و شیرین اما با باطنی مخرب که باید تغییر حاصل شود و هنر تسلط بر خود محصول این تغییرات خواهد بود. اگر این تغییر حاصل نشود راه نفوذ بازار به ذهن ما باز خواهد بود و ذهن ما در واکنش به اتفاقات بازار دچار نوسان خواهد شد.

اگر واضح تر بگوییم زمانی که اتفاقات درونی ما دست خود ماست و اجازه نمی دهیم کسی احساسات ما را برانگیزد و برای ما تصمیم بگیرد، در واقع خود را از بردگی او نجات دادیم. در این شکی نیست که ما هیچ تسلطی بر اتفاقات بازار نداریم، اما زمانی که هنر تسلط بر خود را داریم، خود را از بردگی بازار رها و آزاد می کنیم چون راه نفوذ او را بر ذهن خود بسته ایم و اجازه نمی دهیم که او برای ما تصمیم بگیرد که چه احساسی از خودمان بروز دهیم. اگر اینچنین نباشد و اجازه دهیم که بازار هرجا که خاطرخواهش است ما را بکشد، فعالیت­مان در بازار بشدت سخت و غیرقابل تحمل خواهد شد.

آشنا شدن با مسائل مطرح شده در این کتاب یک حسن اساسی دیگر هم دارد آنکه باید به این نکته آگاه شویم که تغییر ما نباید براساس تحمیل محیط و با هزینه بالایی باشد. خیلی ها را دیده ام که روی افکار خود پافشاری می کنند و حاضرند هزینه های از جمله عمر و زمان بپردازند تا روی خواسته خود بمانند. اما بعد از مدتی از پا درمی آیند چون این یک مبارزه با خود است. برای محیط افکار ما اهمیتی ندارد. زمانی که ما روی افکار نادرست پافشاری می کنیم در اصل خودمان را به مبارزه می طلبیم. در این مبارزه یک سمت تلاش می کند تا از موهبت ها و فرصت های محیط محروم شویم. از طرفی دیگر در تلاشیم که این فرصت ها از دست نرود. بی شک در این مبارزه به هرشکل بازنده ما هستیم.

پس قبل از اینکه بخاطر خستگی تسلیم تغییرات بشویم باید تغییرات را با آغوش باز زمانی که سرشار از انرژی هستیم بپذیریم؛ تا انرژی که قرار بود صرف مبارزه با خودمان شود در راه رشد و تعالی صرف کنیم. نباید از تغییرات هراس داشته باشیم. با اینکه ترس از تغییرات به خاطر ورود به شرایط جدید و ناشناخته برای ما انسانها یک امر معمول است اما باید آگاهانه آن ترس را کنار بگذاریم.

این کتاب را از اینجا تهیه کنید.

در این کتاب سعی شده است که موضوعات مهمی که می تواند ما را از تغییر باز بدارند به خوبی تشریح شود.  بدین ترتیب به هر دو جنبه مثبت و منفی آن آگاه شوید تا به خوبی با منطق تصمیم بگیرید. گرچه در هر فصل به صورت جداگانه به یک موضوع خاص پرداخته شده است اما بی شک بین آنها یک درهم تنیدگی و ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. به عبارتی، همه آنها عضو یک پیکره و ساختمان فکری هستند که در تعامل یا تعارض با یکدیگر در حال فعالیت هستند و این فعالیت آنهاست که زندگی ما را راهبری می کند.  

مشکلی که بسیاری از ما داریم این است که به مسائلی که مبتلا هستیم و روزهای ما را شکل می دهند را یا نمی دانیم، ویا علیرغم دانستن به عمق آنها آگاه نیستیم. مانند ماهی که در آب برکه ای  آلوده شنا می کند اما نمی داند، زمانی متوجه آن می شود که دست بیرونی او را از آن محیط خارج کند تا بتواند در آبی زلال و پاک شروع به شنا کند. یا خود آگاهانه به اکتشاف دست بزند و به دنبال زلال بودن برود. در این صورت است که تفاوت را احساس خواهد کرد.

ما نیز مانند ماهی در محیطی ذهنی مان شنا می کنیم. اگر محیط ذهنی سالم و پاک و مناسبی داشته باشیم، افکاری سالم و کارآمد خواهیم داشت اما اگر محیط ذهنی مناسب نداشته باشیم، افکاری زیان بخش و آزاردهنده خواهیم داشت. و این همان جای سخت کار است که دیدن ایرادات شرایطی که در آن هستیم مشکل می نماید و نیاز به اندیشه ای از جایگاهی بالاتر دارد.

در این کتاب سعی شده است مسائل مهمی که در بین معامله گران بازارهای مالی عمومیت دارد مطرح شود تا باهم از جایگاهی بالاتر به آنها نگاه داشته باشیم تا بتوانیم محیط ذهنی که در آن افکار مختلف برکه ذهنی ما را ساخته اند را به خوبی ببینیم. این دیدن اولین گام فهمیدن است.

نکته مهم دیگر اینکه این کتاب صرفا مطالب تئوری نیست بلکه سعی شده است که بعد از بیان مطالب راهکارهای عملی به صورت تمرین نیز ارایه شود. توجه به تمرین ها و پرداختن به آنها خیلی مهم است. شاید برای ما سخت باشد که خواندن کتاب را متوقف کنیم و بخواهیم که تغییرات لازم را ایجاد کنیم. اما تمرین های این کتاب از جنس نوشتن است.

نوشتن آسان­تر از انجام آنهاست. پس از کاری که آسان تر است شروع کنید. انجام تمرین ها به شما در رسیدن به هدف هر فصل کمک خواهد کرد که به آنچه هدف نهایی این کتاب است یعنی تسلط بر خود دست پیدا کنید. اگر دوست یا مشاوری داشته باشید که به شما کمک کند بسیار بهتر خواهد بود. در غیر اینصورت برای خودتان بگویید و بنویسید و دوست خوب خودتان باشید.

این سخن گفتن با خود سرچشمه بخشیدن خود است. بخشیدن خود بسیار سخت تر از بخشیدن دیگران است. اینکه نتوانیم خود را ببخشیم یکی از موانع اصلی تغییر است. ما باید گذشته خود را بپذیریم و سپس  به آن پشت کنیم. توجه به گذشته همیشه باعث می شود که از تمرکز بر حال و برنامه داشتن برای آینده باز بمانیم. زمانی که خود را می بخشیم و می خواهیم که گذشته را به فراموشی بسپاریم آرامشی به سراغ ما می­آید که به ما کمک می کند آنچه لازم است را بیاموزیم. در این صورت است که رودر روی واقعیت خواهیم ایستاد، فرد مجرب و دوران دیده ای خواهیم شد و خواهیم توانست  لحظه حال را درک کنیم و آینده را ببینم و بسازیم.

سید محمود حسینی

بهار ۱۴۰۰

این کتاب را از اینجا تهیه کنید.

4.2 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها