الگوهای کندل ژاپنی  ( Japanese’ candlestick charting techniques )

الگوی کندل های ژاپنی یک تکنیک هستند و به شما در بهبود تحلیل بازار می توانند کمک کنند. هرچند به تنهایی می توانند یک روش معاملاتی ارایه کنند اما در ترکیب با روشهای دیگر همفزایی خوبی می توانند داشته باشند و یک سیستم معاملاتی قدرتمندی بنا نمود. ویژگی الگوی کندل ژاپنی این است که در همه جا کاربرد دارد. در بازارهای آتی، اختیار، نقد، CFD ، فارکس(Forex ) ، رمز ارزها (Cryptocurrencies ) و بورس ایران قابل استفاده است.

الگوی کندل های ژاپنی یک دید ویژه روانشناسی و رفتارشناسی معامله گران را می تواند ارایه کند و در کنار یک سیستم معاملاتی دیگر ابعاد خاصی از بازار را برای شما باز نماید. در این بخش آموزشی الگوی کندل ژاپنی ابتدا به معرفی بیش از ۵۰ نوع الگو خواهیم پرداخت و ضمن معرفی آنها نحوه تفسیر رفتار معامله گران نیز اشاره خواهد شد. در بخش دوم توضیح داده خواهد شد که چگونه می توانید این تکنیک را با سایر روشهای تحلیل اذغام نمایید.

مسئله ای که در الگوی کندل ژاپنی مطرح است وابسته بودن آن به تفسیر کاربر است. گاهی با دیدن یک الگوی کندل ژاپنی ممکن است با اطمینان وارد معامله شوند و یا اینکه آن را به عنوان یک سیگنال آماده باش در نظر بگیرند. همچنین این کاربران هستند که بصورت تجربی و یا با استفاده از منابع معتبر و تخصصی بیاموزند که در بازاری که آنها فعال هستند چه شرایطی حاکم است. آیا یک الگو کافی است یا ترکیبی از الگوی کندل ژاپنی بهتر می باشند و یا اینکه این الگوها کمترین کاربرد را دارند.

سیدمحمود حسینی

تحلیل الگوهای شمعی ژاپنی

در تحلیل بر اساس الگوی کندل ژاپنی بایستی صبر کنید که کندل بسته شود. اگر الگویی دو کندلی و یا سه کندلی است باید دقت کنید که همه آنها شکل گرفته باشند. ( در معرفی الگوها مشاهده خواهید کرد که برخی از آنها دو کندلی و سه کندلی هستند.) سپس پس از تکمیل شدن الگو در دل سیستم معاملاتی خود تصمیم بگیرید. تایم فریم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و دانستن اینکه چگونه از مولتی تایم فریم استفاده کنیم به دقت و کاهش خطا کمک شایانی می کند.

باید دقت داشته باشید که الگوی کندل ژاپنی یک تکنیک بدون خطا نیست، اما به رنگارنگی و زنده به نظر رسیدن چارت شما کمک قابل توجهی می کنند.

در ویدیو زیر به برخی نکات که در تحلیل کندل استیک های ژاپنی لازم است دقت شود اشاره شده است.

این ویدیو را از اینجا دانلود کنید.


شما می توانید ویدیوهای مروبط به ساختار کلی کندل استیک و الگوهای ادامه دهنده بازار و بازگشتی را از اینجا مشاهده کنید.


تاریخچه کندل استیک ژاپنی


طبق اسناد ارایه شده در کتاب JAPANESE CANDLESTICK CHARTING TECHNIQUES نوشته استیو نیس، مشهورترین فردی که توانست الگوی کندل ژاپنی را بکار گیرد و ثروت زیادی از آن بدست آورد Munehisa Homma می باشد. هما در قرن هجدم میلادی می زیسته است. در ادامه تارخچه مختصری از این تکنیک برگرفته از کتاب فوق را مطالعه می کنید.

بین سالهای ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی ژاپن در جنگ بسر می برد و کاملا از هم گسیخته بود تا اینکه سه ژنرال به نامهای نوبونگا اودا، هیدوشی تویوتومی و لیسو تاکاگوا طی چهل سال ۶۰ استان ژاپن را به یک کشور واحد متحد کردند. درآنها سالها شرایط نظامی که برای قرن ها بر تمام ژاپن حاکم بود خمیرمایه اصلی از ترمولوژی الگوی کندل ژاپنی شد و برای برنده شدن در میدان نبرد معامله گری مهارت هایی چون استراتژی، روانشناسی، رقابت، و عقب نشینی استراتژیک نیاز بود. به همین دلیل برخی از نامگذاری های کندل ها شباهت زیادی به اصطلاحات نبرد دارد. اسامی مانند حمله شب و روز (night and morning attacks) یا الگوی سه سرباز پیشرو (advancing three soldiers pattern) یا سنگ قبر (gravestone) .

اتحاد کشور و حاکم شدن سیستم فودالی فرصت هایی را بوجود آورد و باعث رشد کشاورزی، داد و ستد داخلی شد و درقرون هفدهم یک بازار ملی شکل گرفت که جای بازارهای محلی و جدا از هم را اشغال نمود. این مفهوم بازار متمرکز بصورت غیرمستقیم به توسعه تحلیل تکنیکال در ژاپن منجر شد.

ژنرال تویوتومی (Hideyoshi Toyotomi) شهر اوزاکا (Osaka) را که به دریا دسترسی داشت را به عنوان پایتخت انتخاب کرد و تشویق به توسعه تجارت در آنجا نمود. بعد از مدتی این شهر به آشپزخانه ژاپن مشهور شد زیرا بسیاری از مراکز تهیه و توزیع اقلام کشور ژاپن در این شهر بود. اوزاکا به مرکز تجاری و شهر ثروتمندی تبدیل شد. به گفته نیس در شهر اوزکا عمر افراد برای کسب سود صرف می شود برخلاف شهرهای دیگر که کسب درامد موضوع مقبولی نبود.

یوداکا کیین (Yodoya Keian) تاجری بود که برای ژنرال تویوتومی کار می کرد و در واقع تاجر جنگ او بود. او توانایی ویژه ای در توزیع و حمل و نقل داشت و قیمت برنج را تعیین می کرد. حیاط خانه او بسیار اهمیت پیدا کرد زیرا اولین محل مبادله برنج در آنجا شکل گرفت. یوداکا بدلیل این شرایط بسیار ثروتمند شد و این امر باعث وحشت حکومت محلی آنجا شده و همه ثروت او را مصادر نمودند. در سال ۱۶۴۲ مقامات رسمی  و بازرگانان تلاش کردند که بازار را انحصاری کنند اما بازرگانان تنبیه سختی شدن، فرزندان آنها اعدام، اموالشان مصادره و خودشان تبعید شدند.

در اواخر قرن هفدهم بازار برنج شرایط تازه ای بخود گرفت. در واقع بازار برنج بصورت موسسه ای منظم درآمد. بازرگانان و دلالان آنجا برنج را سورت کرده و بر سر قیمت چانه می زدند و در حدود سال ۱۷۱۰ حواله  که موسوم به کوپن برنج بود در این بازار مرسوم شده بود که با ارایه آن به انبارها می توانستند برنج خود را تحویل بگیرند. ادامه این روند باعث شد کارگزاری و بروکری توسعه پیدا کند و در آن سالها بیش از ۱۳۰۰ دلالال برنج وجود داشت. به دلیل اینکه آن زمان سکه ها ارزش خود را از دست داده بودند همین کوپن های برنج به عنوان واسطه مبادلات استفاده می شدند. دهقانانی که مازاد برنج خود را به انبارها می فرستاند و رسیدی به نام خود به میزان برنج خود دریافت می کردند می توانست این رسید را هرجا که بخواهد بفروشد و یا مالیات خود را با آن پرداخت کند. این کوپن ها بصورت فعالانه خرید و فروش می شدند، که می توان گفت اولین بازار مالی جهان شکل گرفت که در آن رسید برنج به عنوان یک ابزار مالی خرید و فروش می شد.

این خرید و فروش توسعه پیدا کرد به طوری که این رسید ها برای خرید برنج تحویل آینده فروخته می شد و بدین شکل اولین قرارداد و  بازار آتی دنیا نیز در ژاپن شکل گرفت.

با این پیش زمینه در خصوص هوما که خدای بازارها نامیده می شد می پردازیم. هوما که در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمده بود در ۲۶ سالگی (هرچند فرزند کوچک خانواده بود) کنترل خانواده خود را بدست گرفت و شروع به خرید و فروش در بازار محلی شهر  محل سکونتش یعنی ساکاتا کرد.  شهر ساکاتا محل جمع آوری و توزیع برنج بود به همین دلیل در ادبیات الگوهای کندل ژاپنی متناوبا به عبارت قوانین ساکاتا برمیخوریم که اینها به هوما برمی گردد.

هوما بدلیل هوش بالایی که در تجارت داشت ثروت زیادی بدست آورد و با آن ثروت به اوزاکا و بزرگترین مرکز مبادله برنج  رفته و در آنجا شروع به تجارت کرد. خانواده هوما مزرعه بزرگ برنج داشتند که این به معنی داشتن اطلاعات کافی در مورد برنج بود.

هوما داینامیک عرضه و تقاضا را به خوبی فهمید و همچنین به نقش احساسات در تعیین قیمت برنج پی برد. او بدنبال درک احساسات بازیگران بازار بود و برای بررسی روانشناسی سرمایه گزاران هرچه لازم بود را انجام داد. هوما اطلاعات شرایط جوی سال را یادداشت می کرد همچنین سیستم خبررسانی ویژه ای برای خود ابداع کرد که افراد بالای پشت بامها با استفاده از پرچم اخبار شهر ساکاتا را به اوزکا می رساندند. هوما در سال ۱۸۰۳ درگذشت ولی کتاب او در مورد اصول تجارت است روش تحلیل بر پایه کندل ها را پایه گذاری و توسعه داد.



بازگشت به صفحه چند رسانه ای

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
9 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها