تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال تحلیلی است که در آن ریاضیات بسیار عریان‌تر و در خط مقدم کاملاً مشهود است نسبت‌های فیبوناچی، عدد شناسی، الگوهای هندسی، خطوط روند، امواج الیوت، الگوهای هارمونیک، پرایس اکشن همه کاملاً از جبر و هندسه ریشه می‌گیرند.

اعتقاد بر این است که تاریخچه تکنیکال نوین به نظریه داوجونز که توسط ادوارد جونز و چارلز داو ارائه شد، برمی گردد. اولین اصل از ۶ اصل این نظریه به این اشاره می‌کند که همه اطلاعات در قیمت نهفته است.

در مقابل کندل استیک ژاپنی تاریخچه قدیمی‌تر دارد و به قرن ۱۷ میلادی به ژاپن برمیگردد. در این شکلی نیست که نظر ابداع کننده کندل استیک‌ها با نظریه داوجونز کاملاً هم راستا و منطبق است و او با استفاده از شکل کندل ها افکار معامله‌گران را متوجه می‌شد.

تحلیل تکنیکال بر اساس اطلاعات گذشته یا بهتر بگویم حرکت و هندسه‌ای که قیمت‌های گذشته ایجاد کرده‌اند، می‌خواهند روند و حرکت احتمالی آینده را پیش بینی کند. به همین دلیل است افرادی که بر تحلیل تکنیکال تکیه دارند و کاملاً ” به نمودار وابسته می‌باشند چارتیست اطلاق می‌شود؛ اما آنچه مهم است، امر صرف پیش بینی در بازار کاملاً اشتباه است زیرا بازار ذاتاً قابل پیش بینی نیست. این همان تعارض بین سنجش و حسابگری سمت چپ مغز و احساسات و شهود سمت راست مغز است که در بحث تحلیل به آن اشاره شده است.

تحلیل تکنیکال بر این سه اصل استوار است: که قیمت همه اطلاعات را خود دارد، قیمت کاملاً تصادفی نیستند و آنچه اتفاق افتاده بسیار مهمتر از دلیل آن است که چرا رخ داده است. از بین این سه اصل مورد دوم یعنی قیمت‌ها کاملاً تصادفی نیستند جای توجه و تفسیر بیشتری دارد.

قیمت‌ها کاملاً تصادفی نیستند به این معنی است که تصادفی بودن یک امر پذیرفته شده در بازار است اما همیشه تصادفی نیست؛ زیرا در غیر این صورت تحلیل بی معنی می‌شد. معامله‌گران که این اصل در تحلیل تکنیکال را نادیده می‌گیرند به احتمال زیاد از همین نکته در بازار ضربه خواهند دید زیرا اتکای کامل به تحلیل تکنیکال با این فرض که در آن هیچ احتمالی وجود ندارد باعث ایجاد مسائل و معضلات روانشناسی در معامله‌گر خواهد شد و به گفته رابرت سی مانیر در کتاب دانیامیک تریدینگ عاقلانه نیست که کاملاً بر تحلیل تکنیکال تکیه کرد.

علیرغم این مشکل، معامله‌گر ناگزیر است که به‌صورت نیم‌بند هم شده است زبان بازار را ترجمه و تفسیر کند و چاره‌ای جز آموختن تحلیل ندارد؛ اما همیشه باید مواظب آن قسمت‌هایی از بازار باشد که هیچ‌وقت از آن‌ها خبردار نخواهد شد و یا نخواهد توانست متوجه آن‌ها بشود.

بازگشت به صفحه تحلیل

سیدمحمود حسینی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها